Ajánlott szövegtípusok

 1. ................... és .................. Örömmel értesítjük Önt és kedves családját, hogy örök hűséget esküszünk egymásnak, ezért szeretettel várjuk 200... ......... -án ...... órakor a Városház téri Házasságkötő Teremben, majd a Bazilikában tartandó esküvőnkön.
 2. ................... és ................. Úgy döntöttünk, hogy még szebbé varázsoljuk egymás életét, és 2008. ..... -án házasságot kötünk. Szeretnénk, ha Ön és kedves családja osztozna velünk a nap örömeiben, izgalmaiban és megtisztelne jelenlétével ........ órakor az I. kerületi Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében majd ......... órakor a Mátyás Templomban tartandó esküvőnkön (és az azt követő ünnepi vacsorán.)
 3. ............................. és ........................... Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2008. ............. -án .......... órakor a fővárosi Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében és ..... órakor a Bazilikában tartandó esküvőnkre (és az azt követő vacsorára.)
 4. .................... és ...................... Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és 2008. .........-től már hivatalos formában is összetartozunk. Ezúton meghívunk - csatolt részeiddel együtt - hogy szem- és fültanúja légy 16 órakor a polgári (Bp. VI. Teréz krt. 11-13.), majd 17 órakor a katolikus esketésnek a budavári Mátyás templomban. Ezt követően féktelen mulatozásba kezdünk pilisszentiváni birtokunkon. A megjelenés kötelező! (Ezért táviratcím nincs. Addig is elérhetsz minket új számunkon: 123-4567)
 5. .......................... és ...................... Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, legyenek velünk életünk legszebb perceiben, 2008. ....... -án ........... órakor a székesfehérvári Mátyás király körút 3. szám alatti házasságkötő teremben, majd ........ órakor a Bazilikában tartandó esküvőnkön, (és az azt követő pezsgős fogadáson.)
 6. ............. és .............. Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és 2007. ... -tól már hivatalos formában is összetartozunk. Kedves rokonaink és barátaink társaságában szeretnénk ezt megünnepelni, ezért mindenkit szeretettel várunk a Vigadó Dísztermében ... órakor kezdődő ceremóniára. Hogy ne gyertek hiába, vendégül látunk benneteket ....órától a Spoon hajón tartandó dínom - dánomon.
 7. ...................... és neje .................. és neje Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, hogy legyen velünk gyermekeink NÓRA és ZALÁN egybekelésének legszebb perceiben 2008. .... -án .... órakor a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd ........ órakor a Bazilikában tartandó esküvőjükön.
 8. ................... és ................... Ezúton szeretnénk tudatni, hogy az Úr 2008. éve május szent havának 20. napján frigyre lépünk. Templomi ceremónia kezdete: ......... órakor a Bazilikában Polgári esküvő kezdete: ....... órakor a Mátyás király körút 3. sz. alatt Szeretnénk, ha ezen a számunkra oly fontos eseményen velünk lennének.
 9. Miután meggyőződtünk arról, hogy nekünk együtt a legjobb a legjobb, a sikeres folytatás érdekében (dátum) összeházasodunk. Reméljük velünk osztozol e nap izgalmaiban és megtisztelsz minket jelenléteddel a ceremónián, majd az azt követõ dínomdánomon. Program: - Polgári esküvő (idõpont) a .........Házasságkötő teremben - Templomi esküvő (időpont) a ........ Templomban - Ünnepi vacsora az ..... étteremben Visszajelzést kérünk a ..... telefonszámon.
 10. ...................... és ....................... Még néhány nap... és 2008. ....-én örök hűséget esküszünk egymásnak. E számunkra oly fontos esemény boldog pillanatait szeretnénk megosztani rokonainkkal és barátainkkal, ezért sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját 15 órakor a Budapest III. kerületi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében és 16 órakor a Vajdahunyadvári Jáki kápolnában tartandó esküvőnkre, valamint az azt követõ ünnepi vacsorára a Gundel étterembe. Táviratcím: Gombai, 1047 Budapest, Attila u. 132.
 11. ........ és ....... együtt hajózik tovább az élet tengerén. Szeretettel meghívják Önt és becses családját 2008. ......-én 15 órára a budapesti nemzetközi hajóállomásra (Bem rakpart), ahonnan a násznéppel és az anyakönyvvezetővel együtt eloldják a Bécs nevű luxushajó köteleit! R.S.V.P. július 20-ig a 747-7777-es számon.
 12. ......... és ........ Hódolva a hagyományoknak és eleget téve az előzetes várakozásnak 2007. július 18-án 18 órakor összeházasodunk a martfűi Szent Tamás-templomban. Ebből az alkalomból szeretettel meghívjuk Önöket esküvőnkre és az ünnepi vacsorára a lajosmizsei Tanya csárdába. Táviratcím: Molnár, 5000 Szada Búzavirág u. 21.
 13. Ezen cédula mindenkori birtoklója szívéllyel értesíttetik, hogy egyrészrõl Tóth Szilvia mint gyűrűs menyasszony másrészrõl Garek László mint boldog vőlegény 2008. október havának 23. napján a déli harangozás után nyolcadfél órával (16.00) az Arany János utca.14. szám alatt fellelhető Kápolnában, megtartják frigyüket és a házasság szent kötelékét választják. Ezen iromány olvasója ezennel feljogosíttatik a fennkölt ceremónián való részvételre, amely célból kéretik ünnepi gúnyáját felöltve, s szívét lelkét díszbe öltöztetve a fent nevezett helyen és időben tiszteletét tenni, majd a mulatságon részt venni.
 14. Tudjuk, hogy sok férfit és nőt taszítunk ezzel a kétségbeesésbe, de úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. E jeles esemény ...............-n ......... órakor lesz a kisbéri Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, majd a római katolikus templomban. Szeretettel várunk Benneteket az esküvőre, és az azt követõ vacsorára!
 15. Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az "én sose adom be a derekamat " című fejezetnek és 2008. ...-én önként és dalolva összeházasodunk. Ezúton meghívunk - csatolt részeiddel együtt, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy 16. órakor a Bicskei Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd a Római Katolikus Templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. Azt követően féktelen mulatozásba kezdünk.
 16. ............ kisasszony és .................. úr Örömmel tudatjuk, hogy az Úr .... évének ... havában a .... napon a ... Városházának díszes termében ... órakor, majd a .... templomában ... órakor kimondjuk a boldogító igent Szeretnénk, ha velünk lennétek ezen a szép napon, hogy szem és fül tanúi lehessetek e világraszóló eseménynek. Jó szokáshoz híven a szertartás után fergeteges mulatozásba kezdünk melyen szintén számítunk Rátok.
 17. Örömmel tudatjuk, hogy az előzetes várakozásoknak eleget téve szerelmünket hivatalos formában is megerősítjük. Szeretettel várunk Benneteket (hely), (idõpont).
 18. Vadházasságunk megszelídítése érdekében, úgy döntöttünk, hogy (dátum) örök hűséget esküszünk egymásnak. Elhatározásunkkal a hivatali pecsétet 15:30-kor a ........ Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében (cím) kapjuk, Isten áldását pedig (idõpont) a ....... Templomban (cím) kérjük. Reméljük osztozol örömünkben, és megtisztelsz minket jelenléteddel mindkét ceremónián, valamint az azt követõ ünnepi vacsorán....... (cím).
 19. Úgy döntöttünk x és y hogy még szebbé varázsoljuk egymás életét s e nemes napon (dátum) házasságot kötünk. Szeretnénk, ha Ön és kedves családja is velünk lenne és osztozna örömünkben. Szeretettel várjuk... órakor .... Polgármesteri Hivatal Eskető termében, majd .... Templomban tartandó esküvőnkre majd az ezt követõ ünnepi vacsorára .... étteremben.
 20. Kedves Családunk és Barátaink! Szeretettel meghívunk hogy velünk örüljetek, mikor (dátum), (időpont) a ... házasságkötő teremben majd (időpont) .... Templomban végleg összekötjük életünket. Közös életünk első óráit töltsétek velünk az .... Étteremben egy vacsorával egybekötött mulatozáson.
 21. IDÉZÉS! Az összeesküvés alapos gyanúja miatt x és y ügyében a címzettet a (hely) (ekkor meg akkor) kitűzött vallomásra tanúként megidézem. Figyelmeztetjük, hogy ha az idézés ellenére nem jelenik meg és ezt alapos okkal nem menti ki, vagy engedély nélkül távozik illetve önhibájából olyan állapotban jelenik meg, hogy nem tud mélyen hallgatni, annak a család elővezetését rendelheti el. Ha a határnapot hibáján kívül mulasztotta el, a határnaptól számított 8 napon belül részvét, rajongói vagy kárörvendő levél postázására kötelezzük. Ha az idézettek éhen maradnak, elviszik az összeesküvők szerencséjét. Ezt a kockázatot mi nem vállalván, utasítjuk (idő, hely) a feltálalt étkek maradéktalan elfogyasztására!
 22. Az Úr ... évének.... havában a ....napon napnyugta elott, amikor az óra elüti a ...-t, ....-ban, ... díszes termében valamint a ... órai harangszóra .....templomában tartandó mennyegzőjükre, és az azt követő ünnepi vacsorára ....kisasszony és ....úr sok szeretettel meghívja Önt és Tisztelt háza népét.
 23. Egyben kellünk? Egybekelünk! Gyere velünk, ünnepelünk : A ....-i Polgármesteri Hivatal házasságkötő termébe A templomba menetelünk : 2008 június 4-én 11-re a Ligeti Református templomba Eztán pedig ebédelünk: Ugyanaznap a törökbálinti görög étteremben 13h-tól
 24. Zita sokáig kereste párját, de most úgy tűnik nem árul petrezselymet többé! Gergely komoly ígéretet tett, hogy egy életen át párja lesz. Hogy ezt mindenki megtudja hetedhét országra szóló vigasságot rendezünk. A szertartás az I. kerületi házasságkötõ teremben a várban zajlik, majd közvetlenül utána az Alabárdos étterem oldalát rúgjuk ki mulatozás közben. Szeretettel várunk Benneteket (hely), (idõpont).
 25. A király legkisebb leányának Borbálának kezét Bence lovag nyerte el. Kézfogójukra a násznép messze földrõl hivatalos. György tiszteletes napok óta gyakorolja az imákat a szolganép pedig feni a késeket. Az ökörsütéshez a kertben sátrakat állíttattak, és akár száz hordót is csapra vernek a jeles napon. Ezúton invitálunk hetedíziglen, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy az úr .......... évének .......... havának ....-ik napján sötétedéskor (....... órakor) a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd a Görög Katolikus Templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. Azt követõen kezdõdhet a hét napig tartó vigasság!